RFSL Linköpings Qör

VerksamhetRFSLFoto: Lo

Våren 2023 startade RFSL Linköping en queer kör – qören!

Alla som befinner sig på hbtqi-spektrat, eller funderar över om de gör det, är välkomna att delta. Syftet är att skapa en trygg plats där qörsångarna, oavsett förkunskaper och bakgrund, känner sig välkomna och manade att använda sin röst på ett kreativt sätt. Qören sjunger musik med en eller flera queera upphovspersoner och/eller låtar med queera budskap. Vi rör oss fritt mellan olika genrer och sjunger mycket popmusik. Vi har 2-3 könsneutrala stämmor och lär oss musiken på gehör.

Den här terminen fortsätter vi att ses varje tisdag, men med viss justering av tiden och i en ny lokal! Vi kommer att ses tisdagar kl. 18.30–20.30 med start 5 september i Sensus lokaler på Apotekaregatan 14 i Linköping. Ingången är rullstolsanpassad och det finns hiss upp till Sensus lokaler på andra våningen.

Den 5 och 12 september är alla som vill välkomna att prova på hur det är att sjunga i qören, ingen anmälan behövs. Efter de två öppna repetitionerna väntar vi med att ta in nya medlemmar till nästa år. Sprid gärna detta till alla ni känner som skulle kunna vara intresserade av att sjunga med oss, vi vill bli fler! Vet du redan nu att du vill fortsätta sjunga med oss hela höstterminen? Boka då in tisdagskvällarna från och med 5 september samt måndag 20 november, då vi planerar en konsert med anledning av Transgender Day of Remembrance.

Har du några frågor? Mejla qoren@linkoping.rfsl.se för mer info.