Linköping Pride 2024

RFSL

Linköping Pride 2024 genomförs 27 maj – 2 juni

Tiden springer iväg, Linköping Pride är snart och vi är så peppade! Det här året har vi valt att fokusera på trans, intersex och aromantism/ asexualitet (men frågor som rör andra grupper inom HBTQIA+ berörs också).

Program

Äntligen är Pride 2024 års officella program här (aktiviteter märkta med den brittiska flaggan är på engelska och event som är flerspråkiga singnaleras med den flagga och den svenska flaggan):

Mer ingående information av varje programpunkt finns här.

Pride House är vår samlingsplats för kunskapsutbyte. Där äger föreläsningar, debatter och konstutställningar rum. I år kommer Pride House att hållas på , och i samarbete med, Stadsbiblioteket med aktiviteter under veckodagarna. Här hittar du Facebook-eventet för pride Houses många aktiviteter: https://www.facebook.com/events/1151655665964382/

Linköping kommer att skimra och vara full av olika evenemang , på olika platser, under hela veckan. Nyheter kommer löpande upp på Instagram eller Facebook, så följ oss där.

Kolla in eventet för Pride-festen redan nu: https://www.facebook.com/events/853806196556851/?ref=newsfeed . Biljetter till festen köps här: https://secure.tickster.com/sv/r2pwemdh1d4x9tv/products.

En Pubkäll med speed-dating och quiz kommer även att hållas: https://www.facebook.com/events/1686237665473384/?ref=newsfeed

Paraden den 1 juni

Paraden går av stapeln lördagen den 1 juni. Vi samlas i Trädgårdsföreningen för tal kl. 12:00 och kl. 13:00 är det avmarsch. Efter cirka 1 timmes promenad är vi tillbaka i Trädgårdsföreningen där det bjuds på underhållning på scenen. Här är Facebook-eventet för paraden: https://www.facebook.com/share/WD3Gigb3v237KEnb

För att delta som privatperson så är det bara att dyka upp i paraden men för er som aktör (företag, organisationer o.s.v.) så krävs att en sektionsanmälan som nu är ständ för anmälan.

Återkom för mer information så ser vi fram emot att kämpa för HBTQIA+-rättigheter, och fira Linköping Pride, tillsammans med dig /er.

Välkommen!

Varma hälsningar,

Planeringsgruppen för Linköping Pride 2024

Linköping Pride arrangeras av RFSL Linköping i samarbete med Linköpings kommun inklusive Linköpings stadsbibliotek.

Våra sponsorer är: LBB, Botrygg, Ramudden, LFC, Ica Maxi Linköping, Softube och Vision Linköping.